Hei,

Tässä tarpeellista infoa vuoden 2024 Turun Käsityöläismarkkinoista.

 MYYNTIPAIKAT

Myyntipaikan koko on 3 x 3 m, 2 x 2 m + lisäneliöt , ellei muusta ole sovittu. Myyntiteltan (oma) tulee olla tukeva, teräsprofiilinen myyntiteltta (toriteltta). Myyntipaikkasi sijainnin näet lähempänä tapahtumaa osoitteesta https://eventcompany.fi/tapahtuma/turun-kasityolaismarkkinat/kauppiasluettelo/ .Myyntipaikalle ajo tapahtuu edellä mainitulla sivulla olevan ohjeen mukaisesti. Ilmoittautumispisteessä on vielä opastus myyntipaikallesi. Paikat on jaettu siten, että aiempien vuosien asiakkaat pyritään sijoittamaan toiveiden mukaan samoille paikoille kuin aiemminkin, huomioiden myynnissä olevat tuotteet.

SÄHKÖ

Myyntipaikoille ei järjestetä sähköjä. Latauspiste on ollut tilattavissa ilmoittautumisen yhteydessä hintaan 25 € + alv 24%. Latauspiste on tarkoitettu pienten ladattavien laitteiden (puhelin, pad, maksupääte tms.) lataamiseen. Latauspisteen sijainti selviää ilmoittautumispisteessä.

MYYNTIAJAT

Myyntiajat ovat samat kuin Keskiaikaisilla markkinoillakin. Järjestäjän puolelta ei kuitenkaan ole mitään estettä suorittaa myyntiä myös näiden aikojen ulkopuolella.

                      torstai           27.6.  klo 12.00 – 20.00

                      perjantai       28.6.  klo 12.00 – 20.00  (aiemminkin voi avata)

                      lauantai        29.6.  klo 10.00 – 18.00 

                      sunnuntai     30.6.  klo 10.00 – 18.00 

                     

RAKENTAMINEN JA PURKU

Rakentamaan pääsee keskiviikkona klo 18.00 alkaen (huom! ei valvontaa ke-to yönä). Torstaina rakentaminen alkaa aamulla kello 6.00. Myyntipaikkojen tulee olla myyntikunnossa torstaina klo 11.00 ja purettuna viimeistään sunnuntaina klo 22.00. Huom.! Ajoneuvot on siirrettävä alueelta pois ennen avausta! Tapahtuman myyntiaikoina ajo alueelle on kielletty.

 

TELTTAPAINOT JA NIIDEN KIINNITYKSET

Lue tarkkaan sivulla alla oleva Pelastuslaitoksen ohjeistus ja noudata annettuja ohjeita!

 

VALVONTA

Myyntialue on valvottu markkina-aikana ja kaikkina öinä alkaen torstaina klo 6.00 ja päättyen sunnuntaina klo 19.00. Arvokkaat tuotteet ja tavarat on silti syytä viedä pois alueelta yön ajaksi. Yövalvonnan hoitaa turvayhtiö Panda Turva.

 

PYSÄKÖINTI

Kauppiaille on varattu pysäköintialueeksi Turun klassillisen lukion piha (os. Eskelinkatu 4). Pysäköinnin hinta on 30 € sis.alv (24,40 € + alv) koko markkina-ajalta. Paikan voit lunastaa suoraan ilmoittautumispisteessä saapuessasi, jolloin saat myös ajo-ohjeet paikalle. Paikkoja on rajoitetusti eikä niitä voi varata etukäteen.

 

WC

Kauppiaille järjestetään omat erilliset WC –tilat, joista ohjeistus saavuttaessa.

 

PELASTUSLAITOKSEN OHJEISTUS TELTTAPAINOISTA:

3.10. Tilapäiset rakenteet

Teltta on kiinnitetty tukevasti alustaansa valmistajan tai pätevän suunnittelijan ohjeen mukaisesti esimerkiksi betoni- tai vesipainoin. (Ohje: Mikäli käytössä ei ole valmistajan tai suunnittelijan laatimia ohjeita, enintään 300 m2 telttojen pystyttämiseen suositellaan seuraavaa:

                      – Rungon osat kytketään toisiinsa lukittavilla liittimillä

– Teltan vakauttamiseen vaikuttaa muun muassa teltan rakenne, korkeus ja muoto. Irtopainoja käytettäessä pienten telttojen jokaisessa kulmassa on vähintään seuraavat painot: 2×2 teltta 15 kg/ tolppa; 4×4 teltta 62 kg/ tolppa; 5×5 teltta 96 kg/ tolppa ja 6×6 teltta 139 kg/ tolppa. Minimipainot koskevat telttoja, joissa on kattopressu ja mitoittava tuulen nopeus on enintään 15 m/s. Voimakkaammalla tuulella on poistettava kattopressu tai lisättävä painoja.

– Teltat kiinnitetään maa-ankkureihin tai irtopainoihin kuormaliinoilla, joiden murtolujuus on vähintään 250 kg. Narut tai vastaavat eivät ole luotettavia kiinnityksiä.

– Tämän ohjeen mukaisesti kiinnitetyt teltat eivät välttämättä pysy kiinnitettyinä rajuilma sattuessa. Tämän vuoksi rajuilman sattuessa noudatetaan pelastussuunnitelmaan kirjattuja toimintaohjeita sekä sääolojen seuraamista.

Rajuilman sattuessa tai tuulen yltyessä yli 15 m/s telttojen kiinnitystä tehostetaan tai telttojen käyttö keskeytetään. Ihmiset ohjataan pois telttojen läheisyydestä ja teltat puretaan, jos se on mahdollista. Mikäli valmistaja on antanut muita ohjeita, noudatetaan niitä.

Lisätietoja

Kysymyksiä?

Ota yhteyttä Rami Lehtiseen
p. 0500 523 232
E-mail: rami.lehtinen@eventcompany.fi

Kuvia käsityöläismarkkinoilta

Copyright Event Company 2024